fbpx 5 tips για να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά | Bellino
 

ΔΩΡΕΑΝ τα έξοδα αποστολής για παραγγελίες πάνω από 25,00 € σε όλη την Ελλάδα.

5 tips για να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά

Ο Σεπτέμβριος έχει μπει για τα καλά και οι πρώτες δροσιές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Η αλήθεια είναι ότι τα καλοκαιρινά μας ρούχα τα αγαπάμε πολύ. Ίσως είναι τα χρώματα, ίσως τα υφάσματα, ακόμα και οι αναμνήσεις με τις οποίες τα έχουμε συνδέσει που δεν μας αφήνουν να τα αποχωριστούμε εύκολα. Πρέπει όμως να το πάρουμε απόφαση και να τα φυλάξουμε σωστά, έτσι ώστε να πάρουν τα χειμωνιάτικα τη θέση τους και όταν έρθει πάλι η στιγμή να τα επαναφέρουμε, να είναι στην κατάσταση, στην οποία τα αφήσαμε. Παρακάτω σας έχουμε πέντε συμβουλές για να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά σας ρούχα εύκολα και σωστά.

 

  1. Η τάξη στη ντουλάπα είναι το παν! Για τον λόγο αυτό είναι σοφό να χωρίσετε τα ρούχα σας σε κατηγορίες, έτσι ώστε να ξέρετε ακριβώς που βρίσκεται οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που το φθινόπωρο έχει κάποιες εκλάμψεις ζέστης και τότε ψάχνουμε να βρούμε κάτι πιο ελαφρύ να φορέσουμε, προκαλώντας ένα χάος στη ντουλάπα μας.

  2. Στο πλαίσιο της σωστής διάταξης της ντουλάπας σας, καλό θα είναι να κάνετε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα ανάμεσα σε αυτά που φοράτε και σε αυτά που απλά σας πιάνουν χώρο, για δύο πολύ σημαντικούς λόγους˙ πρώτον, κάποιος άλλος ενδέχεται να τα έχει περισσότερο ανάγκη από εσάς και δεύτερον είναι καλό τα ρούχα να έχουν χώρο να «αναπνέουν» και όχι να είναι στριμωγμένα και στραπατσαρισμένα. Άλλωστε έτσι δεν θα μπορείτε ούτε καν εσείς οι ίδιες να τα δείτε, καταλήγοντας να φοράτε ξανά τα ίδια και τα ίδια.

  3. Καλό θα είναι πριν αποθηκεύσετε τα ρούχα σας, να τα πλύνετε. Είναι όντως μια χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο θα σας προστατεύσει από μελλοντικές απογοητεύσεις, καθώς αν ένα ρούχο αποθηκευτεί με λεκέ, το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα καταφέρετε να το «σώσετε» το καλοκαίρι που θα πέσει ξανά στα χέρια σας.

  4. Ένας ακόμα βραχνάς είναι τα λευκά ρούχα, τα οποία επιθυμούμε να παραμείνουν λευκά όσος χρόνος κι αν περάσει! Δυστυχώς τα λευκά έχουν την τάση να κιτρινίζουν, κάτι που μας στεναχωρεί ιδιαιτέρως. Για να αποφύγετε το κιτρίνισμα καλό θα είναι να τα φυλάτε σε υφασμάτινες θήκες ή σε θήκες που κλείνουν αεροστεγώς, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευμένα.

  5. Τέλος καλό θα ήταν να φυλάξετε σε ξεχωριστό χώρο τα αξεσουάρ σας, έτσι ώστε να είναι μαζεμένα και τακτοποιημένα, διαφορετικά οι πιθανότητες να βρείτε αυτό που ψάχνετε τη στιγμή που το θέλετε μειώνονται δραματικά, προκαλώντας σας το γνωστό εκνευρισμό της τελευταίας στιγμής.

 

Ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές να σας βοηθήσουν να κάνετε αυτή την ομολογουμένως βαρετή διαδικασία όσο πιο εύκολη και αποδοτική γίνεται. Αν έχετε οικογένεια, καλό θα ήταν να μυήσετε και τα υπόλοιπα μέλη σε αυτή τη διαδικασία, για να μη πέφτει όλο το βάρος αποκλειστικά στους δικούς σας ώμους. Εμείς σας προσφέρουμε τις συμβουλές και σας ευχόμαστε καλή τύχη...και καλό χειμώνα!

Category: