fbpx Ντύσιμο για συνέντευξη Dos and Donts | Bellino
 

ΔΩΡΕΑΝ τα έξοδα αποστολής για παραγγελίες πάνω από 25,00 € σε όλη την Ελλάδα.

Ντύσιμο για συνέντευξη Dos and Donts

Όλοι έχουμε ακούσει αμέτρητες φορές τη φράση «Η πρώτη εντύπωση μετράει» και η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο ποσοστό αυτό ισχύει. Η πρώτη εντύπωση είναι κάτι που απασχολεί έντονα όλους όσοι βρίσκονται στη διαδικασία εξεύρεσης εργασίας. Η συνέντευξη για δουλειά είναι το στάδιο που από τη μία όλοι περιμένουν κι από την άλλη αγχώνει τον καθένα, καθώς είναι η μόνη ευκαιρία που μέσα σε λίγα λεπτά θα πρέπει κανείς να παρουσιάσει τον εαυτό του όσο το δυνατόν καλύτερα και πληρέστερα. Από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας ξεαγχώσουμε, τουλάχιστον πάνω στο ενδυματολογικό κομμάτι...

 

Καταρχάς το παν είναι να νιώθετε άνετα με τα ρούχα που φοράτε. Ήδη το κομμάτι της συνέντευξης είναι αγχωτικό, έτσι πρέπει τουλάχιστον να μην επιβαρύνεστε περαιτέρω νιώθοντας ότι φοράτε «στολή εργασίας». Για να αποφύγετε την άβολη αυτή αίσθηση πρέπει να σκεφτείτε πως το ταγέρ ή ένα σοβαρό φόρεμα ακόμα κι ένα κοστούμι δεν αποτελούν μονόδρομο, αναλόγως βέβαια τη δουλειά στην οποία απευθύνεστε. Στις περισσότερες περιπτώσεις το casual chic είναι μια ασφαλής επιλογή που δεν τείνει στην υπερβολή ούτε προς την χαλαρή ούτε προς την πολύ επίσημη κατεύθυνση.

 

Για παράδειγμα θα μπορούσατε να φορέσετε ένα κλασικό υφασμάτινο παντελόνι σε ίσια γραμμή με ένα πουκάμισο. Επίσης, θα μπορούσατε να φορέσετε ελαστικό καμπαρντινέ παντελόνι σε στενή γραμμή με ένα καλό κορμάκι αμάνικο ή μια ριχτή διαφάνεια, με μπλούζα από μέσα φυσικα, και τα δύο συνδυασμένα με ένα σακάκι από πάνω. Αν δεν θέλετε να φορέσετε παντελόνι, τότε θα μπορούσατε να βάλετε μια φούστα μέχρι το γόνατο σε pencil γραμμή την οποία θα μπορούσατε να συνδυάσετε με ένα πουκάμισο ή με μια ριχτή μπλούζα με κάποιο δέσιμο, που θα δώσει το κάτι παραπάνω στην εμφάνισή σας.

 

Κι αφού σας δώσαμε κάποιες ιδέες σχετικά με το τι θα μπορούσατε να φορέσετε για μια συνέντευξη, ας δούμε και τι θα πρέπει να αποφύγετε. Ξεκινάμε από ρούχα αποκαλυπτικά, κοντές φούστες, διχτυωτά καλσόν και πανύψηλες γόβες. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφύγετε να βρεθείτε στο υπερβολικά χαλαρό άκρο επιλέγοντας ανάμεσα σε φόρμες, τζιν, αθλητικά, μακό μπλουζάκια και όλα τα συναφή.

 

Σε γενικές γραμμές η εμφάνισή σας θα πρέπει να αποπνέει σοβαρότητα, άνεση κι αυτοπεποίθηση. Όπως είπαμε θα πρέπει να φοράτε εσείς τα ρούχα κι όχι αυτά εσάς, για τον λόγο αυτό μη το παρακάνετε με τις επιλογές σας. Αυτό που πρέπει να δουν είναι μια ικανή και σοβαρή υποψήφια, που αποπνέει σιγουριά κι επαγγελματισμό. Αδράξτε την ευκαιρία να αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις κι από εμάς καλή τύχη!!!

Category: